Вітаємо Вас на сайті
Центральної бібліотеки Немишлянського району!

ЦІКАВО


/Files/images/1_2024/Знімок екрана 2024-01-11 094718.png Проєкт «Зелена бібліотека»

Сьогодні досить гострою є проблема екологічного просвітництва. Тема захисту навколишнього середовища завжди знаходиться у полі зору бібліотек. І ми не залишаємось осторонь щодо формування екологічної культури. В рамках проєкту «Зелена бібліотека» ми прагнемо привернути увагу до загально екологічних проблем, з якими зіткнулася наша країна та весь світ.
Переглянути>>

/Files/images/1_2024/Знімок екрана 2024-01-15 105750.png Сторінка у Фейсбук

Для зручності наших користувачів ми ведемо сторінку у Facebook. Пізнавальні пости, корисна інформація, важливі посилання, нові книги - одним словом найцікавіша інформація у зручному форматі соцмережі!
Переглянути>>

/Files/images/1_2024/Знімок екрана 2024-01-15 110605.png Книжковий блог ЦБ

Блог веде Центральна бібліотека ЦБС Немишлянського району. Тут ви знайдете: віртуальні книжкові виставки, статті, цікаві книжкові підбірки, інформацію про різних письменників та інші матеріали бібліотеки у зручній текстовій формі!
Переглянути>>

/Files/images/1_2024/Знімок екрана 2024-01-15 111117.png Наш блог на YouTube

Тут зібрані всі наші роботи у відео-форматі: "Блог бібліотекарів-ентузіастів", тематичні презентації, віртуальні книжкові виставки, літературні декламації, інформативні ролики про наші бібліотеки, буктрейлери, цікаві відео про книги та ін.
Переглянути>>

КАЛЕНДАР


/Files/images/1_2024/xDen-dutyachoi-knugu-3-1180x770.jpg.pagespeed.ic_.pGiaX9LyJ-.jpg 2 квітня - Міжнародний день дитячої книги

Щороку 2 квітня ми святкуємо Міжнародний день дитячої книги. Це свято було започатковане 1967 року рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги (IBBY-International Board on Books for Young People). А дата була обрана не випадково. Саме цього дня народився славетний данський казкар – Ганс Крістіан Андерсен

/Files/images/1_2024/6-kvitnia.png 6 квітня - Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку

Спорт на благо миру та розвитку — ключове формулювання цієї міжнародної події, яке підкреслює важливість і необхідність цього виду загальнолюдської діяльності для всіх нас, для суспільства, держави, урядових та неурядових організацій. Здоровий спосіб життя, фізична і інтелектуальна активність є запорукою нашого загального процвітання і благополуччя.

/Files/images/1_2024/Mizhnarodnyi-den-polotu-liudyny-v-kosmos-e1710964590938.jpeg 12 квітня - Міжнародний день польоту людини в космос

12 квітня – день початку епохи пілотованих космічних польотів – спільне свято, що з'єднує минуле, сьогодення і майбутнє людей Землі. Яскраві успіхи космонавтики – закономірний результат самовідданої праці багатьох тисяч людей, десятків трудових колективів, які роблять все від них залежне в ім’я прогресу космічної галузі.

/Files/images/1_2024/2222-1.jpg 18 квітня - День пам’яток історії та культури

У 2000 році Президент України підписав Закон “Про охорону культурної спадщини”, котрий регулює правові, організаційні, соціальні та економічні стосунки у сфері охорони культурної спадщини з метою її збереження, використання об’єктів культурної спадщини в громадському житті, захисту традиційного характеру середовища в інтересах нинішнього і майбутніх поколінь. Згідно із Законом, об’єкти культурної спадщини, що перебувають на території України, охороняються державою. Нині в Україні, за уточненими даними, нараховується 1399 міст і селищ і більше 8 тисяч сіл з цінною історико-архітектурною спадщиною.

/Files/images/1_2024/1681454272_175102022_290731082668182_4934419662292818769_n.png 20 квітня - День довкілля

Головним завданням відзначення Дня довкілля є привернення уваги громадян України до критичного стану довкілля в країні та виховання екологічного мислення. У цей день за усталеною традицією в українських містах і селах, на територіях підприємств на волонтерських засадах проводяться екологічні толоки з метою прибирання територій, берегів і акваторій найближчих водойм, ліквідації стихійних звалищ, створення парків, скверів і зелених куточків.

/Files/images/1_2024/22-vsesvitnij-den-materi-zemli.jpg 22 квітня - Всесвітній день Землі

Це свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Україна прагне стати повноцінним учасником передових світових процесів і реформування економіки з урахуванням екологічних аспектів. Дбайливе ставлення до природи, навколишнього природного середовища – важливий крок на цьому шляху.

/Files/images/1_2024/unnamed.jpg 23 квітня - Всесвітній день книги та авторського права

Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів і всіх-всіх, хто часом залишається «за лаштунками» книговидання. Одна з головних його цілей – промоція читання і книговидання, привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності.

/Files/images/1_2024/1556256409_chernobyl_miting.jpg 26 квітня - День Чорнобильської трагедії (1986)

Цього року відзначаються 38-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.

/Files/images/1_2024/lystivka.jpeg 28 квітня - Всесвітній день охорони праці

День охорони праці в Україні запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні. Щороку МОП визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці. Тема цього року - «Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату». З урахуванням цієї теми на підприємствах розробляють та проводять заходи з нагоди Дня охорони праці.

НОВИНКИ


Віртуальна виставка «Чарівний світ Джона Рональда Толкіна» Центральна дитяча бібліотека представляє вашій увазі віртуальну виставку «Чарівний світ Джона Рональда Толкіна».День читання Толкіна (Tolkien Reading Day) — це щорічна подія, присвячена любові до літератури, творчості Джона Рональда Толкіна, відомого автора фентезі та творчості.
Цей день був заснований Товариством Толкіна у 2003 році, щоб заохотити шанувальників читати та цінувати твори автора, а також сприяти використанню книг Толкіна в освіті та бібліотеках. Дата 25 березня обрана Товариством не просто так, а є датою падіння Володаря перснів (Саурона) і падіння Барад-дуру. Незалежно від того, чи ви вперше читаєте «Хоббіта» чи перечитуєте улюблені розділи «Володаря перснів», знайдіть час, щоб зануритися у чарівний світ Середзем'я.

буктрейлер "Велика, як слон, брехня" Представляємо вам буктрейлер до книги Тьєррі Роберрехт та Естель Менс "Велика, як слон, брехня". Ця неймовірна книга, яку подарувало нам Видавництво Абрикос, є справжнім скарбом.
Це незвичайна терапевтична історія, яка не тільки захопить ваші дітей, але й навчить їх цінним життєвим урокам. У поєднанні з чарівними ілюстраціями, ця книга має магічну силу показати діткам наслідки брехні та вчить говорити правду.
Книга вже є в нашій Центральній дитячій бібліотеці, тому ми запрошуємо вас і ваших малюків познайомитися з героями цієї казкової історії. Дозвольте вашим дітям зануритися в світ, де правда є найдорожчим скарбом.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ’ЯТОК І ВИЗНАЧНИХ МІСЦЬ 18 квітня у всьому світі відзначають Міжнародний день пам’яток і визначних місць. В цей день в Україні щорічно відзначається День пам’яток історії та культури – професійне свято українських архітекторів і цінителів архітектурних шедеврів країни.
Найцінніші зразки культурної та історичної спадщини перебувають під охороною ЮНЕСКО. Кожен куточок нашої держави має свої сакральні місця, якими неабияк пишаються і шанують українці. Наша бібліотека-філія №47 ЦБС Немишлянського району підготувала відеоогляд «Об’єкти світової спадщини ЮНЕСКО в Україні». Пропонуємо розглянути їх.

Міжнародний день Матері - Землі 22 квітня бібліотека-філія №47 ЦБС Немишлянського району до Всесвітнього дня Землі підготували віртуальну книжкову виставку «Міжнародний день Матері-Землі». Планета Земля є нашою Матінкою та Годувальницею. Це спільний дім для всього людства, у якому створені дивовижні умови, що дозволяють людям отримувати радість та насолоду від життя.
Виставка пропонує ознайомитися з добіркою книг, які підвищують екосвідомість та допомагають зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.

Всесвітній день книги та авторського права «Хто полюбить книгу, той далеко піде у своєму розвитку.»(Т. Г. Шевченко)
23 квітня відзначають Всесвітній день книги і авторського права. Це свято авторів, видавців, вчителів, бібліотекарів та всіх, хто любить та шанує Книгу.
Бібліотека-філія №47 ЦБС Немишлянського району підготувала для вас відеоролик "Цікаві факти про книги".

Чорнобиль у фактах 26 квітня – День пам'яті про Чорнобильську катастрофу
Для десятків тисяч колишніх прип'ятчан (до катастрофи у місті жили 50 тисяч мешканців) та жителів Чорнобиля, Поліського й інших навколишніх селищ і сіл Чорнобильська зона – це уламки колишнього життя, зруйнованого найбільшою техногенною катастрофою в історії людства.
Центральна бібліотека ЦБС Немишлянського району підготувала цікаву слайд розповідь у фактах про цю страшну техногенну катастрофу. Запрошуємо переглянути.